View Single Post
Eski 02-12-2010, 23:48   #5
mesutcan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Sulama için öncelikle bahçenin ölçekli bir planını çizdim. Plan üzerinde çim alanı, havuz alanı ve küçük bostanlık alanı ayrılmış durumda. Ayrıca bahçeye su girişinin olduğu noktayı da belirttim.

Name:  Bahçe2.jpg
Views: 21570
Size:  61.2 KB

Yeşil alanlar çim alanı. Aşağıdaki pembe kutu bostan alanı. Mavi alan tahim edileceği gibi havuz. Diğer pembe alanlar bazı peyzaj çalışması ama sonra vazgeçtim onlardan.

Beyaz alanlar da spreylerin yerleşeceği noktalar. Bu noktaları bahçenin o bölgesinin büyüklüğüne göre seçmek gerekiyor. Dikkat edilecek en önemli şey de bahçenin her noktasına muhakkak ve muhakkak iki spreyin suyu ulaşabilmeli. Demek istediğimi çizerek anlatmaya çalışayım:

Name:  sprinkler15b.gif
Views: 19583
Size:  3.2 KB

Şekilde iki uca konan spreyin aralardaki bardakları nasıl dolduracaklarını görüyorsunuz. Burada spreyleri muhakkak birbirlerini tam kapsayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Yani 2 metreye atan bir spreyi takip eden diğer sprey 4 metre değil 2 metre sonra yerleştirilmeli. Bir israf gibi göründüğüne kesinlikle katılıyorum ancak sonradan pişman olmayın. Muhakkak bu şekilde bir hesap yapmalısınız.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön