View Single Post
Eski 02-12-2010, 10:41   #143
fikirci
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUZZEN Mesajı Göster
Sayın Fikirci, bu işin biraz şaka tarafı. Ama bir düşünün.. Güle oynaya sabah güneşin ilk ışıklarında bahçenizdesiniz. Oh yemyeşil ağaçlar ve bu sene ektiğiniz sebzeler. Oturak salatalardan bir tanesini alıp kıtır, kıtır yiyeyim diyorsunuz. Yarısı yenmiş salatalar! Sonra olsun canım helal olsun diyerek havuçlara yöneliyorsunuz. Bir kaç tanesi solmuş gibi sanki. Çekiyorsunuz kökü yok.. Yaa helal olsun yenisi olur.. Olabilir.. Olacaktır.. Neyse bende domates yerim diyerek "hani iri bir tane vardı şimdi iyice kırmızı olmuştur" yanına geliyorsunuz suyu yere akmış yan tarafından yenmiş.. "Zıkkım olasıcalaaaar!!!" Eğilip bitki altlarına bakıyorsunuz delik deşik.. Köstebek, fare ve kaplumbağa..
Haklısınız Aslında sorun bizim küçük dünyamızdaki mutlu cenneti,mizde çok fazla sey istememizden kaynaklanıyor bunlar. Mesela size desem köstebege karsı zehirsiz yılan salın bahçeye bu kez yılandan korkucaz Hatta yılan az ötedeki kümese dadanacak. Sansar desek aynısı. Köstebek büyük bela. Canlı yakalamak için kapan kurup ormana salmak bir çare. Ama zahmetli iş..
Hele zararvrdigi 3 domates 2 havuctan öte canım deneysel bahçeniz se vayvay...
ama yinede sakin olmalı değilmi. Dogayla mucadele olayında ne hale geldigimiz belli kürresel ısınma felaketinde. Ölçüsüz şiddet kullanmak hep zarar getiriyor.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön