View Single Post
Eski 01-12-2010, 19:15   #25
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Çok güzel maşallah .Pembe kısımları nasıl da cezbediyor insanı .Siz çok güzel bakmışsınız .
Benimde bir tane VFT var .Sineği yakalayan kapanlar kararıyor .Tekrar açılmıyor.Bu Yüzden vejeteryan olsa daha iyi olacak diyorum .Yazın balkonda çok sinek yakaladı .Yaprakları ölüyor diye içeri aldım .Dipten sürekli yeni yaprak veriyor.Buna güzel bakabilirsem yenilerini alacağım .Şimdilik sağlığı iyi
ama hala tam olarak dilini çözemedim .
Sayın Hhatice pembe kısımlar insanlar gibi sinekleride cezbediyor. Yalnız sözü geçen fotoğraftakini yeni aldım. Henüz 1 haftalık. O nedenle iyi baktığım konusunda yargıya varmak biraz erken sanırım.

VFT' lerin kapanları 6-7 kere kapanıp açılabilir sonrasında kararır. Yanlış hatırlayabilirim ama eğer bu kapanmalar beslenme anlamındaysa yani boşuna kapanmadıysa bu seferde kapanın 3 şansı vardır. Bu açılıp kapanma bitkiyi yorar. Boş yere yapay olarak kapanlara müdahale edilmemelidir. Ayrıca kış uykusuna yatan bir türdür. Kasım ayının ortasından itibaren 10 derece civarı bir sıcaklıkta bitkinin kış uykusuna yatması sağlanmalıdır. Bu bitkinin dormancy dönemini atlatması için gereklidir. Atlatamazsa kötü bir son olabilir. Bu bakımdan VFT tecrübe gerektiren bir etoburdur. Tecrübe edinme anlamında kış uykusuna yatmayanlar yatanlara nazaran daha uygundur. Kaba taslak bildiklerim bu şekilde.

Saygılar...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu Mesajı Göster
Drosera Spatulata, ben bu türü daha çok sevdim. Daha bir sevimli görünüyor. Diğerlerini ürkütücü buldum, belki aynı şeyleri bu türde yapıyor ama diğerleri görünüş olarak beni hep korkutmuştur. Vahşi bitkiler, bana böyle hissettiriyorlar.
Sevgili ayse_afyonlu etobur bitkiler nedense bana bir ısırgan otu kadar bile vahşi gelmiyor. Ben onları, bulundukları toprakta ihtiyaç duydukları besin olmadığı için ihtiyaçlarını böceklerden temin etmek amacıyla gelişmiş ilginç bitkiler olarak görüyorum. Bir nevi ortama uymuş avcı bitkiler. Acaba sizin bilinçaltınızda dev kapanlarıyla insanlara saldıran bitkilerin konu olduğu bir film mi var?


Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 02:22
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön