View Single Post
Eski 01-12-2010, 18:29   #23
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Sevgili doğa-dostu kardeşim merhaba. Senin yaşında bir genci bu ortamda görmek çok güzel. Öncelikle bunu belirteyim. Diğer yandan madem doğa dostusun o zaman benimde dostumsun. Çünkü doğanın dostu benim de dostumdur.

Yukarıdaki mesajını okuyunca birkaç uyarı yapma gereği duydum. En önemlisi, bitkiler ya da balıklar dahil hiç bir canlı dekor değildir, dekor olarak nitelendirilemezler. Kedi, köpek veya ağaç gibi balıklarında ihtiyaçları vardır. Evimize bir canlı sokarsak bunu sadece sevimli, neşeli ya da renkli olarak nitelendirmemeli ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermeliyiz.

Tabi ki her canlı herkese aynı keyfi vermez. Sen kedi seversin, ben balık bir başkası ağaç. Ama yorum yapmadan önce sadece bakmak yetmez. Görmek gerekir. Çok sayıda hayvan hatta böcek besleyen birisiyim. Ama balık dedin mi orda bir durmak lazım. Çünkü balıklar sandığının aksine, muhteşem canlılardır. Burda bir anlatmaya başlarsam forum içinde forum olur. Ayrıca ne kadar anlatsam kendi tecrübelerinin yerini tutmaz. Onun için tecrübe etmeni tavsiye ederim

Sevgilerimle...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön