View Single Post
Eski 30-11-2010, 11:01   #48
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi organik toprak Mesajı Göster
Sn.arkadaş,
Bunun neresi organik diyorum size,içinde ne zamandan beri kimyasal olan bir gübre organik olur?
İçinde kimyasal olan bir bileşikte organik gübre olur. Örneğin üre, ister kimyasal üretim olsun, ister dışkıdan sağlansın sonuçta üredir ve kimyasal literatürde organik bileşik olarak geçer.

Kimyasal formülü H2N-CO-NH2'dir. Saf üre olarak toprağa verilmesinin nedeni, daha hızlı alınabilir foruma (NH4+ veya NO3-) geçebilmesinden dolayı.

Kimyasal olanla doğal olanın farkı, birisinde petrol ve türevlerinden üretim var (bu üretim sırasında oluşan ve çevreye salınan zehirli gazlarda cabası) diğerindeyse doğanın kendi döngüsü içinde doğal yollardan elde etmek var.

Yani ayrım doğal mı doğal olmayan mı şeklinde yapılırsa daha iyi olur.

Yeri gelmişken, organik tarım deyimi, tam bir kavram karmaşasından oluşuyor. Ver parayı al sertifikayı şeklindeki bir işleyişten öteye geçebilmiş değil. Hiç merak etmeyin, düne kadar kimyasal üretenler yakında bir numaralı organikçi olacaklar. Şimdiden bir sürü büyük tekel organik tarım işine soyunmuş durumda. Gelebilecek tatlı kardan pay almak istiyorlar. Bahçenizi görelim dediğinizde size "şirket sırrı" diyecekler. Nasılsa kanunlar onların isteği doğrultusunda çıkıyor.

Ancak bir avuç doğal tarımcı olarak onların bu maskelerini düşürmek gerekiyor.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön