Arkadaşlar
şu sayfadaki 548 no. lu mesajımdaki son fotoğrafta ilk halini göreceğiniz Kerriimde ters giden birşeyler var

Çeliği ilk başta uzun dalı toprağın altına gömüp (içinde durması için telle saksı dibine bağladım) torf-vermiculit-kedi kumu-orkide toprağı-gübre harcına dikmiştim. Yaklaşık 4 hafta önce toprak üzerinde küçük sinek-böcek benzeri birşeyler görünce dayanamayıp karıştırdım ve alta sabitlediğim dalın çürüdüğünü gördüm (belki de dalı alta sabitlerken kırdım

) Derhal topraktan çıkarıp çürüyen dalı keserek hidrokültüre aktardım. Topraktan transfer ederken aşağıdaki resimde gördüğünüz bölgede bir miktar köklenme olmuştu. Çelik 3 haftadır hidrokültürde duruyordu.
Bu cumartesi günü ise resmin altında görünen yaprağın sararmaya başladığını farkettim. Öncelikle fotoğrafını yükleyip fikir alarak hareket etmek istemiştim, ancak foruma girişler problemli olduğundan ve yaprak iyice sararıp "acil durum var" diye bağırdığından hidrokültürden de çıkardım ve aşağıdaki resmi çektim. Daha önce çürüyen dalın ve diatomitten çıkartırken kendiliğinden düşen yaprağın yerlerini de işaretledim resimde. Sararan yaprağın dibindeki kararmaya bakılırsa durum gerçekten acilmiş. Ben bu siyah kısım diatomitin içinde kaldığı için görmüyordum.
Bundan sonra da çeliği oksijenli suda 10 dk kadar beklettim, çıkan saksıyı çamaşır suyuyla dezenfekte edip yeni diatomit yıkadım ve tekrar dikim yaptım. Site çalışmadığından el yordamı-göz kararı bunları akıl edip yapabildim dün, ancak önerileriniz varsa değerlendirmeye hazırım. Sorun mantar hastalığı mı acaba? Ayrıca 5 Ekim'den itibaren neredeyse 8 hafta oldu, kök gelişimi sizce nasıl?