View Single Post
Eski 26-11-2010, 17:58   #18
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. pria ,
Bizim buralar Çanakkaleye göre çok çok daha sıcak oluyor. Karacasu ilçesi gibi yayla yerler dışında gemlik cinsi zeytinden verim ve kalite olarak iyi sonuç alınamıyor. Tahminimce gemlik türü zeytin çiçeklenme dönemindeki aşırı sıcaklara karşı hassas. Eğer imkanınız varsa zeytinliğin etrafına rüzgar kıran tesis edin ve birde deneme amacıyla sıcaklara dayanıklı türlerden birkaç çeşit zeytin dikin. Toprağa uygulayacağınız bitki besleme ürünleri uygulamasının ne derece faydalı olacağı konusunda yeterli bilgim yok , eğer uygulama yaparsanız sonucu paylaşırsanız memnun olurum. Selamlar . .
Benim de kanaatim öyle..Gemlik zeytini nisbi nemi yüksek hafif serin alanları seviyor..Samyeli ve çöl rüzgarları etkiliyor gibi..
Bir de bize kuşuçuşu 10 kilometre kadar uzakta bir Demir Çelik fabrikası var..Hurda demir işliyor..Adı İÇDAŞ..Bu firmanın baca gazları hakkında da bizim buralarda bir takım tevatürler dolaşıyor..Ben pek inanmıyorum ama olabilir belki..

Benim fidanlıkta 200 yaşlarında bir yabani zeytin var..Gemlik'lere göre bir hafta 10 gün geç çiçekleniyor..O maşallah pıtrak gibi zeytin yapıyor..Onu bu yıl Edremit tip zeytinlerden aşılatacağım..
Ayrıca benim fidanlar bir kökte 4-5 gövdeli olduğu için 25-30 dala daha geç çiçeklenen zeytinlerden aşılatacağım nasipse..
İleride yine yazarım gelişmeleri..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön