View Single Post
Eski 26-11-2010, 15:24   #87
terdal
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 11
Merhabalar,
Seyrek aralıklarla sizlere ulaşarak genellikle yoğun bir okuma yapıyorum. Birikenleri heyecanla bir solukta okuyorum. Düzeyli, iyi niyetli iletişime benim de bir katkım olsun istedim.


Aşağıda kaolin uygulama konusu hakkında Engelhard firmasına ait bir patente ulaşıldığı adres bulunmaktadır.

http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-P...ard+AND+kaolin


Patent hakları henüz alınamamış. Sanırım, ''yenilik ve buluş'' kriterlerini aşamadılar. Çünkü, Başvuru tarihi 2006 görünmekte.

Kısaca özetlemek gerekirse;
Patent kapsamına sadece kaolini almamış, dolomit, talk, kireçtaşı gibi oldukça uzun bir kullanılabilecek parçacık listesini kapsıyor.

Uygulama sırasında, taneciklerin yüzeye tutunabilmesi ve yağmur,çiğ gibi olaylarla yüzeyden akmaması için oldukça ayrıntılı açıklamalar var. Örneğin elma yaprağı su-sevmez(hydrophobic) karakterde imiş. Kaolin ise su-sever(hydrophilic) karakterde.. Tutunmayı ve dolayısı ile uygulama verimini artırabilmek için ''surfactant'' kullanmaktan bahsediyor. Ayrıca, kaolini su-sever veya su-sevmez karakterde üretmek mümkün imiş. Yine, uygulama verimini artırmak ve film tabakasının ömrünü artırmak amacı ile hayvansal bazlı tutkal kullanımı da mümkün görünüyor. Bunlar, patentin buluşları arasında değil. Firmanın bahsedilen amaçlar doğrultusunda kullandığı katkılar var.
Herkese kolay gelsin..
Sevgiler..

terdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön