View Single Post
Eski 25-11-2010, 22:33   #1
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kandil lokmasında Fermantasyonun etkileri

Arkadaşlar lokmayı sevmeyen yok gibidir, hele sıcak sıcak sunulduğunda mis kokular içinde sunulduğu zaman insan ne kadar tok olsada insanın tokluğu geçmektedir.

Burada gene hanımların mutfaktaki işlerine bir yeniliği belirtmem yerinde bir bilgi paylaşımına neden olarak sizlere fermantayonun lokma hamurunun üzerindeki etkilerine nasıl lezzet kattığını anlatacağım, Özel günlerde yapılan bu lokma pişirmeleri genelde mayalı hamurdan yapılmaktadır, bizim burada uygulamamız hamurun fermantayonu arttımak için, mayaya gelen hamurumuzu normal lokma şeklini vererek kızgın yağ içine bırakmadan önce bir bezin altına alarak yapılan lokma hamurlarının mayalanma sürecini biraz daha uzatarak kabaran lokma hamurlarını kızmış yağ içine bırakarak idel bir pişme sağlamış oluyoruz.

Bu uygulama içinde pişirilen lokmaları yerken hep beni hatırlıyacağınıza eminim, sevgilerimle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön