View Single Post
Eski 24-11-2010, 23:13   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Lazanyadan su böreği

Hamur açmadan kolay bir su böreği yapıyorum. İçi klasik su böreği içi peynir maydonoz.

Malum şimdi pişirmeden kullanılan lazanya yaprakları satılıyor kutuda. Onlardan 1 kutu alıyorum. Lazanyada her kata beşamel girdiği için yaprak yumuşuyor, oysa su böreğinde bu yok dolayısıyla kaynar suya yaprağı atıp kevgirle alıyorum ve yağladığım fırın kabının içine diziyorum.

Sonra iç koyuyorum, az süt karıştırılmış yağ gezdiriyorum, üstteki sırada lazanyayı farklı yönde döşüyorum. Dikdörtgen yapraklar olduğu için hep aynı şekilde döşenirse börek bölünüyor. Her katı aynı şekilde hazırlıyorum. En üst katı yayınca erimiş tereyağı döküp fırınlıyorum. Kızarınca çıkarıyorum.

Çok süratli hazırlanıyor, kızarma süresinde pişiyor. Elinizin altında bir kutu lazanya olmasında fayda var. Lazanya yapmazsanız su böreği yaparsınız

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön