View Single Post
Eski 21-11-2010, 00:52   #11
Neşe Kıldacı
Yeni Üye
 
Neşe Kıldacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 29
Maçka'dan sonra, Kadırgalar Caddesindeki çınarlar da kesildi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Neşe Kıldacı Mesajı Göster
Değerli arkadaşlar,
Çevremde bu tip budamayla ölmüş o kadar çok ağaç var ki. Çevrem derken Fındıklı, Kabataş, Kadırgalar caddesi bölgesini kastediyorum. Bu ağaçları elimden geldiğince belgelemeyi düşünüyorum. Bir gün, kimseler duymadan bedenlerine inecek baltadan önce, birileri onların varolduğunu bilsin. Canlıların her türünü umursayanlara selamlar...
Evet 11 Temmuz 2008 günü böyle yazmışım. Fiyap (!) İnönü Stadı tarafındaki çınarlar, önce kurutuldu, sonra da tahminen geçen hafta hepsi kesildi. En az 20 taneydiler. Şimdi yolun sağında kalmış kurutulmuş çınarlar baltayı bekliyor.

Dolmabahçe - Kağıthane Tüneli ve Kongre Vadisini Maçka'ya bağlayan geçit, o bölgeyi betona boğunca çevredeki ağaçlar -çoğunluğu çınar- kurumaya başladı. Zaten önceden sözünü ettiğim vahşi budama da soluklarını kesmişti, şimdi işbilir belediye hepsini çaktırmadan kesiyor. Tabii baharda erguvan ağacı dikip şirinlik yaparlar artık. İBB'nin sitesinde, Metropolitan Belediye Başkanı eko-sistemi değiştirdiklerinden sözediyordu; kanıtı da çiçeklere gelen arılarmış.

Efendim bu ağaçlar "hastalıklı ağaçlarmış", yerine sağlıklılarını dikeceklermiş. Minare - kılıf ilişkisi.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Ha...x?NewsID=18867

Hepinize çok selam!


Düzenleyen Neşe Kıldacı : 21-11-2010 saat 00:56 Neden: Yeni linkte daha ayrıntılı (!) bilgi veriliyor.
Neşe Kıldacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön