View Single Post
Eski 18-11-2010, 18:17   #11
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Sayın skaraca;

öncelikle güzel yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Birbirinden güzel renklerin bulunduğu bu ortamda farklı bir renkte ben olabilirsem ne mutlu.

Peşinen söylemek isterim ki amacım kimseyi yanlış yaptığı konusunda yargılamak ya da eleştirmek değil. Çünkü, doğru ya da değil herkes istediği başlığı kullanabilme hakkına sahip. Karşı çıkmakta benim haddim değil. Forumdaki ilgili konu başlığı dahil diğer başlıkları görmeme rağmen doğru olduğuna inandığım kendi başlığımı yazmıştım ki sayın sevim.K' nın bana bir uyarısı ile (iyi ki uyardı) bu konuyu açmış bulundum. Yanlış anlaşılırsam üzülürüm ama konuyu dile getirmemin okuyanlara faydalı olacağını düşünüyorum. Siz, ben ya da bilgisi olan bir başkası "kaktüs ve sukulentler" diye bir başlık görünce konunun içeriğini veya ne anlatılmak istendiğini anlayabiliyoruz. Fakat yeni merak duyan bir kişi bu başlığı görünce kaktüs ve sukulent farklı bir şeylermiş gibi algılayacaktır. Ya da aralarındaki ilişkiyi çözemeyeceklerdir. Çünkü ben de kendimden biliyorum ki sukulentin ne olduğunu tam olarak öğrenene kadar aynı çelişkiyi yaşadım.

İnternet bilgiye ulaşma adına çok büyük bir kaynak olmakla birlikte yanlış bilgi öğrenmeye olanak sağlama gibi zararlarıda olan bir ortam. Farketmişsinizdir ki bir bitkinin adını araştırıken bir sitede başka diğer bir sitede başka isimle karşılaşabiliyoruz. Çünkü herkes doğru olanı değil doğru olduğuna inandığını yazıyor. Bunu kontrol etmek ise çok zor.

Yukarıda da belirttiğim gibi benzer bir karışıklık yılbaşı kaktüsü konu başlığı altında da yaşanıyor. Paskalya kaktüsüne yılbaşı kaktüsü diyenlerin sayısı çok fazla. Ben farkını biliyorsamda ayıramayanlar bilgilendirilmeli diye düşünüyorum. Belki bu konuda biraz hassaslık gösteriyorum ama niyetim sadece yardım.

Saygılarımla...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön