View Single Post
Eski 18-11-2010, 06:04   #10
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Sayın sariefe,

Sayfanız için öncelikle sizi kutluyorum. Aramıza hoşgeldiniz. Özellikle belirlemiş olduğunuz isimler ile birlikte fotoğrafları yayınlamış olmanızda bizler için rehber oluşturma amacını taşıyacak.

Diğer tartışma konusu olan "kaktüs ve sukulentler" konusuna gelince... Sizinde belirttiğiniz gibi her kaktüs sukulenttir ama her sukulent kaktüs değildir. Bu konuda siz haklısınız ama bu konu forumda değişik başlıklar altında aktarılmış durumda aynı zamanda. Bazı arkadaşlar için gözden kaçmış olabilir, bu nedenle halen kaktüs ve sukulent farklı olarak algılanıyor olabilir.

Ancak bu durumu bilmeme karşın bende kendi başlığımı "Kaktüs ve Sukulentler" olarak belirledim. Bunu da özellikle yaptım. Yukarıda da belirttiğim gibi her kaktüs sukulent olmasına karşın genel eğilim özellikle dikenli formda olan sukulentler kaktüs olarak adlandırılmakta ve pazarlama ismide kaktüs olmakta. Her ne kadar sizin yukarıda yayınladığınız dikensiz "Matucana Madisoniorum" da genel pazarlama ismi olarak kaktüs diye isimlendirilse de genelde kaktüs olarak isimlendirilen sukulentler dikenli forma sahip olmaktalar.

Bu nedenle sizin yaptığınız ne kadar doğru ise bizim yaptığımızda doğru diye düşünüyorum.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön