View Single Post
Eski 10-11-2010, 21:59   #7
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
İyi bir başlangıç yapmışsınız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın Epsody, Biz yeni aldığımız 3370 m2 arazimizi, içinde ev olan yarısı meyve bahçesi, üzüm bağları, sebze, çiçekler v.s. ile değerlendirmek istiyoruz. Amaç, hafta sonları ve yazları huzurlu bir ortam ve ne yediğimizi bileceğimiz doğal besinler elde etmek. İşe ilk artezyen kuyusu açtırmakla başladık. Kuyu açılırken kepçe ile büyük biri devirdaim çukuru açıldı. İçerisinde killi çamur elde edilip, kuyu işleri bittikten sonra çukuru kapatabilirsiniz dendi. Ama ben çukurun kapatılmasını istemedim. Önce doğaya zarar vermeden yok etmek için topladığımız yabani otları çukura doldurduk. Yağmurdan sonra otlar çürüdü ve bayağı aşağıya çöktüler. Çukurdaki sular çekilmiş. Yaklaşık iki aydır mutfaktaki sebze meyve artıklarını yumurta kabuklarını çukura getirip atıyorum. Çukurun üstü açık ama rahatsızlık verici herhangi bir koku, sinek v.s. yok. Çukur oldukça derin. Çukur dolduktan sonra üzerini bir miktar toprakla kapatıp, bir sene sonra gübre olarak kullanabilirmiyim sizce? Bahçenin çok otlu olmasından ve işleri hızlandırmamızdan dolayı toprak analizi yaptırmamıştım. Ama eski sahibi geçen sene hayvan gübresi kullandım dedi. Bu sene de biz toprağı sürdürürken 5 traktör dağıttık. Geçen yaz hasatı bırakılan bir sürü kabak ve domatesler de toprağa karıştı. Sizce bu sene toprak verimli olmuş mudur? Bana önerebileceğiniz birşeyler var mı?
Arkadaşım sizin mesajınıza ayrıntılı yorum getiren mesaj yazmadan önce yaptıklarınızın iyi yolda olduğunuzun işaretleri ile dolu olduğunu belirterek sizlerin gerçek bir toprak dostu olduğunuzu belirterek sizi rahatlatmak isterim.

En kısa zamanda verdiğiniz bilgilerin ayrıntılı yorumunu yaparak bütün toprak dostlarına sunumlarımı paylaşacağım, sizi yaptığınız bu hayırlı işler için kutlarım.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön