View Single Post
Eski 10-11-2010, 19:30   #5
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kalıcı çözümler doğal yöntem uygulamalarında sağlanabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Benim ilgilendiğim konu toprak ph ını aşağı çekmek. Kükürt kullanıldığını biliyorum bunun için kullanacağım organik atıkların neler olabileceğini araştırıyordum narenciye kabukları da ilgimi çekti. Bunun dışında ph düşürmek için kullanılan ürünlerde 1 derece düşürür gibi birşey söylenebiliyor kendi yaptığımız uygulamalarda anladığım kadarıyla ayarlamayı kendi ölçümlerimizi yaparak ayarlayabiliriz.
Sevgili artemisia, toprak çalışmalarında geçmişte kimyasal yöntemler içinde çözümler aranırken, kükürt uygulamaları içinde geçici bir uygulama olarak toprak yapısında düzenlemelerle bu ph düzensizlikleri giderilme adeta bir alışkanlık hali yaygınlaşmıştır.

Bence doğal tarım veya temiz tarım diyorsak toprağın bu aksayan ph durumunu organik yöntemler içinde çözmek zorundayız, gelişen toprak ve bitki besleme konusundaki bilgilerle bu iş hiç de zor gürünmüyor.

Uygulanacak organik maddelerin özellikleri toprak yapısındaki değişiklikleri ortaya koyan bilgilere ulaşmak hiç zor değil.

Benim toprak konularıyla iştigalim ile topraklarımızın eksilen organik yapısı normal değerlerine kavuşturulma aşamasında ph değerlerinin yetiştirilecek bitkilerin besin isteklerini alabilicek değerlere ulaştırılacak organik mataryelleri ilave ederek hem uygun ph sağlanırken organik eksikliklerde giderilmiş olacaktır.

Ben solucanlara vereceğim çürüntüler içinde narenciye kabuklarının asid özelliklerinden dolayı kullanılamıyacağını bilmekteyim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön