View Single Post
Eski 30-01-2007, 21:49   #90
Kasved
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2007
Şehir: Ezine
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sempre82 Mesajı Göster
merhaba,

son zamanlarda zeytin silkme makinalarının reklamı oldukça yapılmakta..haliyle bende merak ediyorum..internetten inceledim fakat kullanım kolaylığı ve aletin verimi hakkında bir bilgiye sahip olamadım..tavsiye eden veya kullanan birileri varsa memnuniyetle dinlemeye hazırım..saygılar..
Öncelikle herkese merhaba Çanakkale ezine bölgesinde zeytin üreticiliği yapıyorum. Yılın yarısını istanbul yarısı çanakkalede geçiriyorum.


Sn. sempre82 size verdiğim linkdeki filmdeki izlediğiniz aleti ben bu geçtiğimiz sezon satın aldım.

http://www.youtube.com/watch?v=OqzCK4kDswE


Aletin bence tek kusuru şu an için fiyatının pahalı olmasıdır fiyatı 5.000,00 YTL. Alet elektrik şarjlı yaklaşık 15 saat şarj etmeden çalışma süresi var, aletin batarya ağırlığı 6 Kg. Tutma kısmının ağırlığı yaklaşık 2 Kg. bayanların bile rahatlıkla kullandığı bir alettir, alet zeytinlerin olgunluk seviyesi (siyah-yeşil) ve kullanıcının tecrübesi ve alete göre yeterli sayıda yaygı ve işçi durumuna göre günlük 250 Kg ile yaklaşık 1250 Kg(söyleniyor) arası zeytin silkim kapasitesi var, en önemli rahatlığı sırığı tamamen ortadan kaldırıyor ağacın uzanılamayan kısmına yüksek merdivene çıkılarak 2.mt. açılan sopasıyla hertürlü uçtan zeytin silkiliyor. Başta söylediğim gibi maalesef fiyatı pahalı olması dışında bir kusuru yok. Selam ve sevilerimle.

Kasved Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön