Bizim buralarda hurmalar sarardı ama tam olgunlaşmadı.
Kurutmayı bir deneyeyim dedim.
Tarifteki gibi kabuklarını soydum sıcak suya daldırdım.
Havalar güzeldi önceleri. balkona astım. dışı kabuk bağladı biraz.
Bir hafta sonra yağmur başladı. içeri aldım. kaloriferin üstüne astım.
ikinci günü üzerinde küfler oluştu.
baktım ki çürüyecek. bende koparıp tadına bakayım dedim.
sapının meyveye bağlandığı o damarsız kısım çürümeye başlamıştı.
o kısmı attıktan sonra içini yedim. çok ama çok güzeldi. şekerlenmiş ve iyice olgunaşmıştı.
sanırım bu hurmayı kurutma için soğuk ve kuru hava yani ayaz gerekli.
onun haricinde ne olursa olsun küflenecekler gibi.
benim tavsiyem tam kurumasını beklemeden suyu çekilip rengi kiremit rengine dönünce alıp afiyetle yemek. o zaman çok lezzetli oluyor.
Düzenleyen Vonalı : 01-11-2010 saat 09:11
Neden: fazla yazılan kelime
|