View Single Post
Eski 30-01-2007, 16:53   #20
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emekli Mesajı Göster
iyiki katıldınız mahmut bey...ben kendi adıma memnun oldum
Ben binayı yapmadan önce bu bohçalama tabirini mimarlar şöyle ifade ettiler..."Eğer bina yapılacak zeminin ıslak bir yapısı var ise ve binaya bodrum yapılması isteniyorsa mutlaka binaya bohçalama yapılması gerekir, bu da maliyeti oldukça etkiler.Eğer binaya bodrum yapmıyacaksanız temel altına 10cm grobeton dökün onun üzerine temel atılsın" dediler bende böyle yaptırdım...izolasyon konusu gerçekten önemli...yukarıda bahsetmiş olduğunuz kaygılara kesinlikle katılıyorum...eğer bunun gibi kaygılarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız en azından ben memnun olurum.Teşekkürler... :-)
Merhaba bu bohçalama hafriyattan hemen sonra yapılır bunu belirtmişsiniz. Benim ilave edeceğim şöyle idi. Islak hacim Yani,Banyo,W.C. ve mutfak bölgesini kastediyordum. Dikkat ederseniz beton dökülürken buraları düşük döşeme gibi beton atılır. Amaç burada ki PVC giderlerinin yani klozet,lavabo v.s.borular fayans seviyesinin altında kalacağı için düşük döşeme betonu atılr. Borular döşenmeden önce gider yerleri bırakılarak bohçalama tabir ettiğimiz zift ve membran ile yalıtımı yapılır. PVC tarzı borular döşendikyen sonra test edilir herhangi bir kaçak yoksa borulardadolgu yapılıp diğer döşemeler seviyesinde şap atılır. Bu şapın üzerinede fayans,seramik **** mermer döşemesi yapılıp klozet,**** lavabomontajı yapılır. Bu bohçalamadaki amaç nahoş sızdırmaların önüne geçmek tir. )
İnşaat ne aşamada ve yeri nerede yönü nasıl zemini nasıl kaç katlı v.s .bunlara göre sizi bilgi ve tecrübelerimle aydınlatabilirim. Ucuz kereste nereden alınır filan v.s
Sevgi ve saygılarımla

Not şimdilerde şap ın içine aderans artıcı çatlamaları önleyici yeni bir malzemede katılmaktadır. Bu malzeme aynen eskiden kerpiç **** çamurla içine saman katarak yapılan sıva mantığının modern versiyonu.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön