View Single Post
Eski 29-10-2010, 22:17   #13
tnz26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2010
Şehir: bandırma/balıkesir
Mesajlar: 5
Sayın lilium, bende paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bahçemiz Bandırma Balıkesir yönünde akçapınar köyünde her zaman bekleriz.

Bakım konusuna gelince. Aslında ilk iş ekim öncesi iyi hazırlık yapmakla başlıyor. Fidan çukurlarını büyük açtık neredeyse bir metreküp. Meşeliklerden yüzey topragı topladık ve ağaçları bu topraga ektik. Tabii yanmış hayvan gübresi de kullandık. Fidanların tutması konusunda hiç kayıp yaşamadık. İki yılda bir hayvan gübresi vermeye çalışıyoruz. Ağaçların altını yılda birkaç kez kazıyoruz. Bu yıl bunu aldığımız çapa makinası ile yaptık ve oldukça başarılı. Daha sık kazılan ağaçların daha iyi gelişim gösterdiğini gözlemledik.

İlaçlama konusu: kasım ve şubat aylarında göz taşı uygulaması yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemde üç kez iç kurdu ilacı yaptık. Bu yılki meyvaların yüzde beşi diyebilirim kurtlu çıktı. Önümüzdeki dönemde uygulma sayısını 4-5'e çıkaracağız. Bu arada yaz ortasında antroknoz olayı yaşadık önleyici ilaçlama yaptık.

Budama: ikinciyıl şekil budaması yaptık. Bizim kullandığımız çeşitler uç verimli oldugu için her yıl uç alarak yeni meyva gözleri oluşumu sağlıyoruz.

Sayın Lilium bende sizin bahçenizi merak ediyorum uygun zamanda görüşmek üzere saygılarımla..

tnz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön