View Single Post
Eski 27-10-2010, 16:12   #61
hüseyindeniz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-01-2009
Şehir: Ürgüp
Mesajlar: 57
arkadaşlar herkese merhaba sayın idris şenolun sorduğu (çok önceleri sormuş ama kusura bakmasın)muşmulanın cinsi beşbıyık denilen cins bizim buralarda bolca olur. muşmula alıç ağacına,yabani armuda aşılanırsa çok iyi sonuç alınır.tabi mart sonuna doğru yörelere göre on gün önce veye sonra olabirir ağaçlar yeni uyanmaya başlarkan yarma aşı yapılır tutma ihtimali yüksektir.
Aşı kalemlerini aralık sonunda şubat başına kadar geçen yılın sürgünlerinde alın,üzerinde 2 göz olsun. kalemleri bir poşete koyup buzdolabınızın sebzeliğine koyup (+5 derece) bekletin.aşı yapacagınız iyice tomurcuklanıp gözleri açılacakken aşı kalemlerini anaç ağacı keserek takın aşı bandı ile sarın tepede kalan açıklığıda aşı macunu ile kapatın.tutma garantisi vardır.tutmazsa bana kahredebilirsiniz.
Bu yöntem hemen hemen tüm ağaçlara uygulanabir.
Muşmulaya gelince hasat için tam zamanı ben bugün tapladım,meyveleri şimdi sert olur onları serin ve nemli biryerde biz burada ambarda bekletiriz bir süre sonra yumuşayıp kararmaya başlarlar çürüyor zannetmeyin afiyetle yeyin.
kapadokyadan herkese selamlar.

hüseyindeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön