View Single Post
Eski 27-10-2010, 00:17   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Kalamar Yahni

Silivri'de sevdiğim bir komşum var. Kendisi balık üzerine prof.tur. Yaptığı her balık mükemmel olur.
Balık dedin mi adamın aklı başından gider, eşi de " balıklar bizim paraları, biz de balıkları yiyoruz" diye dalga geçer.
Kalamar Yahni'yi ondan öğrendim.

Kalamarı (4 adet) temizletip dilimleyin. En az 2 saat, içine bir çay kaşığı karbonat ilave edilmiş yarım kutu bira (maden sodası da olabilir) içinde dinlendirin. (Bu durumda sertliği gider)

4 adet iri kuru soğanı piyazlık ama kalın kalın (serçe parmağınız kalınlığında olsun) doğrayın.

Tencereye az miktarda zeytin yağı (4 çorba kaşığı) ince ince kesilmiş 2 diş sarımsağı, soğanları ve süzdüğünüz kalamarları atarak soğanlar suyunu salıp da çekene kadar orta ateşte pişirin.(Tencerenin kapağı kapalı olacak). Çok az tuz koyun.

Daha sonra buna bir çay bardağı dolusu beyaz şarap ilave edin ama bu sefer kapak açık olarak pişecek ki alkol uçsun.
Suyu çok az kaldığında irice doğranmış bol maydanozu ilave edip hemen ateşi söndürün ve servis yapın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön