View Single Post
Eski 26-10-2010, 11:52   #38
alperfect
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
bir Anamurlu olarak bilgi verebilirim

patates kereviz benzeri kökleri yenir nişastalı bir köktür yemeği tıpkı patates yemeği gibi yapılır ama biraz sulanır bu yüzden limon suyu konarak pişirilir. Köklerinin daha küçük olanları haşlanıp sumak+tuz ikilisiyle güzel bir çerezdir kış akşamlarının patlak dediğimiz patlamış mısır , kavrulmuş fıstık gibi aileyi bir sofraya toplayan öğelerindendir.

çocukken yapraklarını kafamıza şemsiye yapardık bir de okulda saçları kazıtılan çocuklara gölevez kafa derdik.

bu arada özellikle kış mevsiminde yetişir sulak yerlerde kanal boylarında yol kenarlarında (memleketimde yol kenarlarından genellikle yağmur suyu v.s. kaynaklı derecikler aktığı için)
çok çıkar yavru kök yumrularından üretilir ama özellikle geniş alanlarda tarımı yapılmıyor ne yazık

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön