Bu kurabiye tarifini Yunanlı bir arkadaştan aldım .Yunanistana her gidene ısmarlamaktan kurtuldum. Çok uzun sure kapaklı kapta dayanıyor tabi gelip gidip yemeden durabilirseniz.
Yunanistan kurabiyesi için:
1 paket teremyağ dışarda bekliyecek yumuşak olacak
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
Aldığı kadar un ,elden kurtulup kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur
2 avuç badem bademi bıçakla kes tavanın içine biraz tereyağ koy bademi
kavur üzerine biraz un serp 1 çorba kaşığı kadar ve yoğurduğun hamura ilave
et .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ve ay şekli ver yağlanmış
tepsiye diz.
Fırını biraz ısıt 160 derecede altı hafif pembeleşince çıkar. Sakın üstü kızarmasın.
Bol pudra şekerine bula servis tabağına al .Tekrar pudra şeker serp üzerlerine afiyet olsun .
Dikkat kalorilidir
)