Ne zamandır fotoğraf yüklememişim. Bugün bir iki güzel renk görünce paylaşmak istedim.
Hiç bir yıl 1 aydan fazla yaşatamadığım Küpe Çiçekleri, bu yıl nemli ve sıcak geçen yaz mevsimini gölgede gayet keyifli geçirdiler. Tüm yaz dönem dönem bol çiçeklendiler. Bu sıralar yine çok keyiflendiler. Sevgili Farezya'nın İzmir'den gönderdiği Küpe fideleri artık kocaman saksıyı dolduruyor. Dallanmasını ve yapraklanmasını teşvik etmek amacıyla fazla irileşen yaprakları koparıyorum. Hemen dibinden yoğun sürgün veriyor. Diğerlerine göre fazla uzayan dalları da kısaltıyorum. Tepe budaması yapıp, gübrelediğimde bir haftaya kalmadan yeni tomurcuklar veriyor. Gübre, potasyum ve fosfor ağırlıklı suni gübre. Sulama kabına bir çay kaşığı ekleyip, 2 haftada bir saksı çiçeklerime veriyorum. Bu sene küpelerimin keyifli olmalarının sebebini buna bağlıyorum.
"Sarı Kantaron"u sadece baharda açar sanırdım. Tüm yaz dönem dönem açtı, dün de sürpriz yaptı bana. Daha açacak bol tomurcuk var üzerinde.
Eskiden Ortancalar yazın açıp çiçekleri renklerini kaybetmeye başlayınca hemen budardım. 2-3 yıldır Sn.Plevleni'nin sitesinde okuduktan sonra, kesmemeye başladım. Şubat ayında budayana kadar bırakıyorum. Yazın canlı renklerde açıp solduktan sonra bu aylarda çiçek yeniden renkleniyor. Bu gül kurusu rengini de çok seviyorum. Şimdilik yapraklarını dökmedi ama yakında döker.
"Bodur Begonvil"i geçen yıl yapı marketten deneme amaçlı alıp saksıya dikmiştim. İlk donlarda tamamen donmuştu. Saksısından çıkarmadan yanına başka mevsimlikler dikmiştim. Yaz ortalarında hiç farketmeden kocaman sürgün vermiş olduğunu gördüm. Ağustos sonunda ise çiçeklenmeye başladı. Sadece 2 dalı var, fazla büyük değil ama saksıda bile kışı atlattığına göre bu yıl toprakta daha kolay atlatır diye düşünüp, yere geçirdim. Bakalım seneye ne olacak?
"Lisianthus"ların 3 rengi aynı zamanda çiçeklendi. Sn.Kgursan, çok teşekkür ederim.