View Single Post
Eski 19-10-2010, 16:57   #33
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın Etrim,

Doğramalarınız hayırlı olsun. Güzel olmuş.

Yapı fuarı vardı geçen hafta İzmirde. İki defa gittim. Orada benzer pvc ürünleri gördüm, ahşaptan ayırt etmek zor. Ama fuarda tesadüfen ahşap doğrama yapan bir atölye sahibi ile karşılaştım, konuştuk, daha önce bana dağda ahşap olmaz başka şey yap demişdi ama bu defa yumuşamış görünce fiat verirmisin dedim, peki dedi, bu gün ölçüleri bildirdim telefonla. Uygun bir rakam verirse başka şey düşünmem bu ustaya yaptırırım ahşap pencere ve kapıları, çünkü son derece düzgün iş yapan bir atölye sahibi.

Sayın aysentaser,

Sanırım bir üstteki mesaj bana yazılmış. Bayan değilim. Uygun bir kullanıcı adı bularak sayın yöneticimizden kullanıcı ismimi değiştirmelerini rica etsem iyi olacak. Arsanız hayırlı olsun. Sorularınıza gelirsem :

Taş duvar işinde maalesef fiatlar çok değişmekte. Benim ustamında fiatları su basmanda ve üst duvarlarda değişti. Hatta konuşulan fiatlara başta öngörülmeyen ilaveler de söz konusu olmakta.

Bahçeden toplanacak taşla komple bir evin ( benimki gibi yığma, tamamen taş evin) inşasının kolay olmayacağını düşünüyorum. Bahçedeki taşın sağlam olup olmadığına da baktırmanız gerekir.
Size nihai bir rakam vermek daha uygun olacaktır. Hesabınızı ona göre yapın ve sınırlı bütçe ile yola koyulup koyulmamaya kararınızı öyle verin.

Kaba olarak inşa edeceğiniz taş evin ( temel, su basman, taş duvarlar, tavan ve taban betonları) metre karesinin 600 TL. den aşağıya çıkmayacağına emin olabilirsiniz. Yani brüt 50 m2 taş bir ev yapmaya kalksanız sadece kaba inşaat için kenara ayırmanız gereken miktar 30.000,- TL. den aşağıya olmamalı. Bu rakama proje, ruhsat masrafı ve SGK ya çalışanlar için ödeyeceğiniz miktar dahildir. Taşı bahçenizden toplatsanız da bu rakamı çok aşağıya indiremeyeceğinizi tahmin ediyorum.

Sonrası için bir rakam vermek zor ancak nihai maliyetin ( lüks olmayan ancak kaliteli malzemelerin kullanıldığı sonraki imalatlar dahil) 750- 800 TL. ( M2 maliyet) den aşağıya zor ineceğini tahmin etmekteyim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön