View Single Post
Eski 18-10-2010, 05:39   #80
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Dogasever,

Dereyi boydan boya gezdik desem yeridir. Sizin eklediğiniz resim Ensar'ın eklemiş olduğu 28 nolu mesajındaki uygulama noktasından biraz daha yukarıdaki uygulama noktasının resmi. Bununda resmini çekmiştik.

Evet koku yok. Ancak derenin uygulama yapılmayan üst bölümlerine de çıktık. Orada da yok. Ayrıca çevre çiftlikteki işçilerle konuştuk. Onlarda bu kokunun bu aylarda kesildiğini söylediler. Yani uygulama ile ilgisi olmayabilir.

Ayrıca gerçek Ergene deresinden -uygulama yapılmayan dere- aldığımız su örneği daha temizdi. Ancak bunun nedeni bu derede su miktarı daha fazla. Bundan dolayı en azından bizim baktığımız noktada çamurlaşmıyor olabilir. Burada çok yakından dikkatli koklayınca biraz koku vardı.

Kurbağa olayına gelince sadece bir tane kurbağa gördük. O zavallı da çamuru aşıp dereye ulaşamadı. Resimler Ensar'da var.

Sonuç olarak EM uygulaması suyun önünde bir kaç yerde setler yapılıp su biriktirilerek uygulama yapılsa ve EM aşılanmış su tekrar salınsa daha başarılı olur diye düşünüyorum. Yine hep üzerinde durduğumuz dereye akıtılan fabrika sularının kesilmesi çok önemli. Yakından bakınca sudaki boya atıkları çok net belli oluyor. Ben boyadan çok anlamam ama yanımızda tekstil sektöründe çalışan Bayindirmevkii'de vardı. Bunun tekstil ve kot fabrikalarından çıkabilecek boyalar olduğunu o söyledi. Birde bu uygulama bukaşi topları ile desteklemeli. Özellikle çamurlu bölgelerde bukaşi topları hemen akıp gitmeyeceği ve çamur içerisinde yavaş yavaş çözüleceği için etkili olur diye düşünüyorum.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön