View Single Post
Eski 18-10-2010, 00:37   #28
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Sevgili elek,

Önünde koltuk yok, puf var sadece. Yani olay hava akımı değil. Bitki genel olarak çok sağlıklı. Neredeyse her boğumdan sürgün verme eğiliminde. Çeliği 1 sene önce sevgili dkp hediye etmişti. Henüz çiçek vermese de güzel gelişti. 4 ay önceki fotoğrafına bakınca gelişmesini daha net görebiliyorum

Sevgili Hydrosuccess,

Yorum ve bilgi için teşekkür ederim. Yapraklarında oluşan mantarımsı lekeler nedeniyle ;diğer hoyalarıma da bulaşmasını önlemek için ; batıya bakan pencere önünden alıp, daha havadar bir yere çekmiştim. Yapraklarındaki hastalık her ne ise bitti. Ortam bol ışıklı ancak direkt güneş ışığı almıyor.

Diğer hoyalarım pencere önünde zaman zaman direkt, genellikle tül perde arkasından en az 5-6 saat güneş ışığı alıyorlar. Onlarda da sürgün sayısı çok fazla ancak yapraklarında dökülme problemi yok.

Fazla sayıda sürgün verme nedenini kullandığım biyolojik gübreye yani ROA'ya bağlıyorum. İçerdiği organik NPK'nın yetersiz kalabileceğini düşünerek sadece diversifoliayaya kimyasal gübre de verdim ama sorun dediğiniz gibi doğal gelişimi olmalı.

Tekrar pencere önüne alacağım. Destek için teşekkürler.


Düzenleyen maki01 : 18-10-2010 saat 23:11
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön