View Single Post
Eski 16-10-2010, 12:20   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Zeytinyağlı, şekerli biber turşusu

Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.

Name:  PA160344 (600 x 450).jpg
Views: 37830
Size:  57.9 KB

Bir arkadaşımız bu mesajımın da buraya taşınmasını önerdi, daha yardımcı olabilir.

Zeytinyağlı, şekerli biber turşusu


Düzenleyen Güler : 02-08-2017 saat 09:53
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön