View Single Post
Eski 13-10-2010, 21:38   #5
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Sayın pria, Sayın denizakvaryumu ve Sayın boncukboncok'a teşekkürediyorum. Sayenizde yeni bir yol haritası çizeceğim galiba... Düşüncem; fenni kovan tarzında yapılmış karakovan üretimi yapılabilecek kovanlarla çalışmak. Neyse bunun ayrıntısına daha sonra gireceğim. Şimdi gelelim esas konumuza:

Yazılanlara itiraz mümkün değil, biz üreticilerde daha dikkatli olmalıyız. Devletin kurumları denetim konusunda yeterli çalışmayı yapıyorlar mı? Eğer devletin kurumları (hem Sağlık Bakanlığı hem de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı) yeterli denetim yapıyorlarsa bir sıkıntı yok. Çünkü; mum üretimi yapan firmalar, üretim için bir çok izin ve belgeler alıyorlar.

Neyse, uzun lafın kısası mum tartışmaları başlamadan Sayın Lerdemir ve Sayın Oğuzhan'a petek bal(temel petekli) gönderdim. Kim ya da neresi tahlil eder? (tahlil olayının büyük paralar olduğunu düşünüyorum). Şeffaf olma açısından bal gönderdiğim bu iki kişiden tahlil için numune istemeyi öneriyorum. Gönüllü bir laboratuvar(bu işi parasız yapacak) çıkar mı acaba?

Tartışmalar bitmez, olaya bilimsel yaklaşılmalı bu da laboratuvarda yapılacak teste bağlı...
Temel peteklerin durumunu herkes bilsin istiyorum(ben de merak ediyorum).
Türkiye'deki süzme balların üretiminde tüm arıcılar temel petek kullanıyor(%99).

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön