View Single Post
Eski 13-10-2010, 12:02   #3
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Kamil Bey,

Amacım,titizlikle yaptığınız bal üretimine minik bir katkı yapmaktır..
Siz de mutlaka bu konularda kafa yoruyorsunuzdur..
Bakın,bu balcılıkta şu an en büyük risk,bazı arıcıların balmumlarını depolarken kullandıkları naftalindir.

Benim okuduklarıma göre sıradan temel peteklerin kilosunun 13-17 tl,organik peteklerin ise kilosunun 70 tl. arasında olduğudur..Herhalde bir kilo petekte tahminimce 20-25 temel petek olduğuna göre 2-3 kilo bal elde edilen bir petek için 2-3 tl. petek farkı ödemek fazla bir maliyet değildir.
Yani 1 tl. civarındaki sıradan temel petek yerine tanesi 3-4 liralık ORGANİK PETEK kullanmak daha doğrudur.Bu,balınızın kilo fiyatını ancak 1 lira arttırır ki,bu hiçbirşeydir.Balınıza talip olanlar bu fiyat farkını seve seve karşılar.

Ülkemizde bu konuda çok bilinçli adımlar atılması sevindiriyor beni..

.......

ÇORUM- Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği, bu yıl organik bal üretimine başlamayı planlıyor. Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Turna, kentte 2004 yılında kurulan birliğin "Hattuşa" markasıyla doğal petek üretimine başladığını belirterek, üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda organik petek üretimini iki yıldır başarıyla sürdürdüklerini söyledi. İl özel idare müdürlüğünün katkılarıyla 60 bin TL'ye aldıkları petek üretim makinesinde ürettikleri doğal petekler sayesinde arı hastalıklarının azaldığını ifade eden Yunus Turna, ''Üreticilerimizin küçük fiyat farklarına kanmadan steril ve organik petekleri kullanmaları gerekiyor. Böylece ilimizdeki arıların ve balların kalitesi de artırılacaktır. Bu yıl organik bal üretimine de başlayacak olan birliğimiz üyeleri arı sağlığını tehdit eden ilaçları kesinlikle kullanmıyor'' diye konuştu.
http://www.kobiden.com/haber.asp?id=1222
Birliğimiz dolum ve paketleme tesisi, petek üretimi ve en sonunda uluslararasında öncelik ve aranır olan organik bal üretimini gerçekleştirmiş ve tüketicilerine ulaştırmıştır. Tüm bu faaliyetlerinin hepsi araştırma, planlama ve devletin denetimi altında yapılmıştır. Bunlar belgeleriyle sabittir.

http://www.corumhaber.net/index.php?...-yettrcler-b14
Muğla petek eğer yapmıyorsa alın size organik petek imal eden bir marka..Kimbilir,belki daha birçok organik petek imalatı yapan kuruluş ta vardır.

Eğer bal üretiminizde ORGANİK TEMEL PETEK kullandığınız bilinirse sanırım siparişleriniz daha da artacak ve siz vicdanen çok daha rahat ''ballarımı korkmadan tüketiniz'' diyebilme imkanına kavuşacaksınız.

Saygılarımla.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön