View Single Post
Eski 12-10-2010, 13:50   #53
lbalkanay
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-09-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3
bende elma sirkesi yapıyorum şöyle ki;
eylülden itibaren her gün yenen tatlı elmaların kabuk ve eşeleklerini büyükçe bir kavanoza koyuyorum. üzerine 3 lt. su (yaklaşık) yarım su bardağı da şeker ekliyorum (ELMANIN ŞEKERİ AZ GELİYOR) her gün kabuk ilavesiyle 2-3 ay bekletiyorum ağzını sıkıştırmadan gelişigüzel kapatıp, arada kavanozu çalkalıyorum.sirke kokusu ve tadı olduğunda süzerek şişelere alıyorum. ertesi sene turşularımı bu sirkeyle kuruyorum,ayrıca kışın yeşil sebzeleri yıkarken bu sirkeyi kullanıyorum

lbalkanay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön