View Single Post
Eski 11-10-2010, 21:14   #9
Ferda Ülkümen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Güzel, ben bu destekle Japon mutfağına daha cesurca girebilirim
Tempura'nın da tarifini verdiler mi?

Japon mutfağında en hoşuma giden yemekti...

Suşi yapımında kullanılan yosunların kokusunu yadırgamadınız mı Mine hanım?

Gittiğim Tokyo gezisinde, ilk günler her yere sinmiş olan yosun kokusu bizi rahatsız etmişti, yediğimiz dondurma bile yosun kokuyordu. Bir müddet sonra alıştık.

Birçok yerde suşi satan büfeler vardı, büfelerin vitrinlerinde de plastik suşiler. Bu konuda fazla kültürümüz olmadığından, renklerine ve şekillerine göre seçim yapmıştık.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön