View Single Post
Eski 11-10-2010, 20:05   #8
Zeytinci
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Sushi, Sashumi

Sushi ve Sashumi'de servis edilen deniz ürünleri çok taze olmak zorunda olduğunu ve hijyene çok dikkat edilmesi gerektiğini Japon'lardan duymuştum.

Balıkları yakaladıklarında 5 C derece soğuksuda uyutuyorlar (çırpınıp yaralanmaması gerekiyormuş) ve servis edilmeden önce öldürülüp çok taze olarak servis ediliyormuş.

Japonlar bu konuda (hijyen ve iş ahlakı) çok disiplinli. Yani Sushi'yi tercih ederken (ticari restoranlarda) Japon servisi haricinde dikkatli olmak gerek.

Bu uyarı Mine hanım için bahis mevzu değildir Elinize sağlık.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön