View Single Post
Eski 07-10-2010, 08:13   #255
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Bozon,

Sim Derma başlığında UBYİ'nin son durumu nedir diye sormuşsunuz. Türkiye'nin dört bir yanından üreticilerin katıldığı bir birliğin aktif olarak çalışabilmesi için çok daha yaygınlaşması gerekiyor.

Şu an itibariyle üyelerin karşılıklı deneylerini paylaşma dışında pratik bir aktivitesi yok. Ancak bu başlıktan tutunda, Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) başılığı ağırlıklı olmak üzere hemen bütün başlıklarda, doğal tarımla ilgili birikimlerimizi paylaşıyoruz. Ki bu konuda oldukça fazla deney ve birikim oluştu. Nematodu doğal yollardan yenme, zeytin sineği, elma ve domates iç kurdunu doğal yöntemlerle engelleme vb. konularda ciddi bir ilerleme sağlandı. Kısacası kimyasal ilaç ve gübre olmadan yetiştiricilik yapılabileceğini biliyoruz ve UBYİ olarak bunu uyguluyoruz.

Çevrenizin baskısını boşverin, hatta kimyasal gübre üreticlerinin bayisi olmaktan öte gidemeyen ziraat mühendislerinin önerilerini çok fazla ciddiye almayın derim. Doğal yöntemlerle ve kimyasaldan daha ucuza yöntemlerle çok daha verimli ağaçlarınız olabilir. Üstelik meyve lezzeti de daha güzel olacaktır. Sizden de aramıza katılmanızı ve paylaşımlarınızı bekleriz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön