Merhabalar ben fermantasyon ile gübre yapma konusunu ilgi ile takip etmekteyim. Buradaki bilgileri edinmeden önce mutfak atıklarını küçük miktarlarda günlük biriktirip bahçemin muhtelif yerlerine çukur kazıp rastgele gömmekteydim.10-15 gün sonra buraları kazdığım zaman bunların genelde toprağa karıştığını görüyordum.Fakat buradaki bilgileri gördükten sonra yazılanlar şeklinde uygulamaya başladım.Önce deney amaçlı az miktarda 3 kg lik plastik kutuda mutfak atıklarını ufaladım içine bir miktar kefir,reçel koydum ağzına kadar klorsuz suyu bugün doldurdum bakalım ne olacak.Bu arada zamanın geldiğini yanlış anlamadıysam ekşimtrak alkol karışımı kokudan mı anlayacağız kaç gün geçmesi gerek?
birde oluşan sıvıyı nekadar sulandıracağız yani ph ını ölçme imkanım yok yani daha pratik bir yol yok mu? teşekkürlert.
|