View Single Post
Eski 06-10-2010, 09:47   #75
Sabry
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 64
Kaolin kaplaması veya kaolin badanası (ne isim veriliyor tam bilmiyorum) uygulaması Amerika Engelhard (şu an BASF aldı) tarafından uzun yıllar önce bulunmuş bir teknik. Kaolinin yapısı genelde çok değişmez. Dünyanın hemen her yerindeki kaolinler ufak farklılıklar ile aynı kimyasal yapıya sahiptir. Bu uygulamada önemli olan kaolinin fiziksel yapısıdır. Kaolinin iyi bir film tabakası oluşturması istenir.

Bu nedenle kesinlikle kontrol altına alınmış bir tane dağılımına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunu yurdumuzda üretilen kuru öğütme kaolinlerde bulamazsınız. Türkiye de üretilen kaolinler, kaolinit mineralinin ocaktan alındığı gibi değirmende öğütülmesi ile elde edilir. Rafine olmamış veya yıkanmamış olduğundan içinde serbest silis ve diğer safsızlıklar bulunur. Ayrıca kolay disperse olması ve çökme yapmaması gerekir.

Benim amacım çok daha düşük maliyetli ithal kaolin ürünlerimizi bu işi için kullanabilmek, doğal olarak satışını da yapmak. Bunun için sizlerle işbirliği yapmayı arzu ederim.

Elimizdeki değişik kaolin tiplerinden sizlere denemeleriniz için numune yollayabilirim. Böylece en düşük maliyet ile bu işi yapmak için en uygun olan kaolin tipini saptayabiliriz.

Bana info@avsmineral.com adresinden veya 0216 4552220 den ulaşabilirsiniz.

Selamlar

Sabry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön