View Single Post
Eski 04-10-2010, 13:48   #46
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Isınma konusunda ne yapacağıma karar verme noktası yaklaştıkça sıkıntım artmakta.

Salon tavanında beton sırasında iki delik bırakıldı. Bir tanesi ön tarafta 25x25 ebatlarında şömine için, diğeri arkada açık mutfak olarak düşünülen kısmın üzerinde 13x13 lük bir delik.

Kapalı hazne şöminede karar kesinleşse sorun kalmayacak, büyük deliğin olduğu köşe yere şömine tertibatı yerleşecek, arka delikde mutfak için örülecek bacaya ait kalacak.

Kapalı şömine olacaksa neden kuzine veya güzel bir soba olmuyor diye düşününce aklım karmakarışık oluveriyor. Aşağıya fotoğraflarını ekleyeceğim kuzine ve sobaların dışında, kıyıda bir sobacıda gördüğüm 2 ayrı soba var ki anlatılamaz güzellikleri. Bu iki boy soba tamamı ile döküm ve sanırım 200 kg dan ağırlar. Çok büyük salonlarda( lokanta, kahve gibi yerlerde) kullanılmak üzere imal edilmişler. Fiatlarıda çok pahalı ama onları öyle seyretmek bile keyf veriyor. Onu şömine olacak yere koyabilirsem ev halkını ikna edip, şöminenin yarı fiatına ısınma sorununu çözebileceğim.

Resimlerdeki saç olan 2 kuzinenin yana doğru uzun olanına Samsun tipi, iki katlı olanına ise Rize tipi kuzine demekte imalatçısı. Fiatlarıda makul, diğer resimlerdeki döküm kuzine ve sobaların 1/4 fiatındalar.

Eklenen Resimler
     
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön