View Single Post
Eski 26-01-2007, 10:36   #23
dortyuz
Ağaç Dostu
 
dortyuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: Kocaeli & İstanbul
Mesajlar: 136
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hımmm, ilginç...

Bu durumda anladığım kadarı ile TS1 torfunun (gübreli ) Beyaz torftan çok daha iyi sonuç verdiğini belirtiyorsunuz...

Bu şimdiye kadar öğrendiklerime aykırı bir durum...Acaba bu nep.lerdemi böyle yoksa diğer etobur bitkiler için de geçerli bir durum mu?
Çünkü nep.lerde ibrik içine balık yemi atıldığını biliyoruz..

http://www.drtarsa.com/BitkiYetistirme.aspx?sayfa=torf

konuyla ilgili bu link torfların özelliklerini belirtmekte...


.
Sayın denizakvaryumu, Nepenthes'lerin Ventrata gibi bazı kolay alt türleri çok az gübre katkısını tolere edebilir, Hollanda'da toptan üretilen hibridlerin çoğunun iri ibrikli olmasının sebebi de budur. Gübre miktarı ve zamanlaması tamamen bitkinin tutulduğu ortama bağlıdır ve tecrübe ile bulunmalıdır. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum zira gübreli substratlarda büyüyen Nepenthes'lerin çoğu zaman ibrik vermeyi bıraktığı ve sadece alelade bir sarmaşık halinde hayatlarına devam ettiği raporlanmıştır.

Gübre, iz element ve 'nemlendirici' katkılı torfu hangi kendini bilen etobur bitki yetiştiricisine sorarsanız sorun kesinlikle kullanmamanızı tavsiye edecektir, benden söylemesi...

Sirkeci'lerin sayısı iki oldu, yeni bir trend başlıyor sanırım...

Erkan Bey de bana katılacaktır, benim verdiğim tavsiyeler tecrübe ile kanıtlanmış ve sağlıklı bitkiler yetiştirmemi sağlayan yöntemlerdir. Faydalanmak tamamen isteğe bağlıdır. Eğer kendi keşfettiğiniz metodları veya yaptığınız denemeleri burada paylaşacaksanız lütfen bunu bir genelleme olarak sunmayınız, ve de en az iki jenerasyon bitkiyi kendi yönteminizle sağlıklı olarak büyütmeden yönteminizin olurluğu hakkında karar vermeyiniz. Aynı şey ikinci elden verilen bilgiler için de geçerli.

Rahmetli Uğur Mumcu'dan alıntı yapmak gerekirse; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en kolayı...

dortyuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön