View Single Post
Eski 28-09-2010, 21:37   #3
artemisia10
Ağaç Dostu
 
artemisia10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 376
Başka çalışmalar var mı bulamadım eminim vardır. Ve yine ağaç tedavilerinde ağaçların ne kadar hasarlı olduklarına bakmak gerekiyor hasar 25% in altındaysa ağaç iyleşip problemsiz yaşamını devam ettirebiliyor. Eğer kabuk hasarı 25%-50% arasında ise ağaç bazı problemler yaşayabilir ama büyük ihtimalle yaşamına devam eder. Tabi dikkatle izlenmesi gerekiyor. Eğer hasar 50% üzerinde ise ağacın hayatı risk altında ve profesyonel yardım alınması gerekiyor.100% üzerinde hasrlarda büyük ihtimalle ölüyor ama kendini onaracbilecek kadar hayatta kalmsını destekleyecek yöntemler mevcut.
Basitde olsa tüm yaralanmalarda yara yerinin temizlenmesi önem taşıyor bu ağacı enfeksiyonlardan ve mantar türlerinden koruyor ve diğer yöntemler şöyle;
1. Eğer kabuk yerinde duruyorsa **** yerde buldunuzsa doğru yönde yerleştirip koli bandıyla (duck tape olarak geçiyor) sarmak gerekiyor bu ıslanmasınıda önlüyor. Ve 12 haftalık takibe alıyoruz.3 ay sonunda gerekirse tekrar bantlayıp bir 3 ay daha bekliyoruz.
2.Eğer kabuk yerinde değilse temiz keskin bir bıçakla öz suyunun akışı yönünde oval olarak **** göz şeklinde diyebiliriz yarlı çürümüş kısımlar uzklaştırılıyor bu ağacın kendini daha kolay onarmasını sağlıyor.

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön