Konu: Jeomeo
View Single Post
Eski 28-09-2010, 10:14   #5
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Ses mühendisi ses fiziği, akustik, ses işleme gibi bilgilere vakıf stüdyoda ve canlı etinliklerde donanımsal ve duyumsal gereklilikleri tasarlayıp kurabilen, genel olarak müzik ve ses kayıt teknolojileri hakkında donanımlı kişidir.

İş alanı film sektöründen müzik sektörüne, bilgisayar oyun sektöründen internete değişiyor ve yayılıyor. Ama ses mühendisinin birincil işi stüdyoda albüm ya da şarkı kaydedip onu dinleyiciye ulaştığı haline getirmektir.

Bugün Türkiye'de yukarıda bahsettiğim işlerin neredeyse tamamını alaylı tonmeisterlar/müzisyenler ya da ilgisi bu işe kaymış müzisyenler yapıyorlar. Belki bu yüzdendir bizde "mühendis" diyince muhtelif mekaniklerle uğraşan, kimya ve malzeme ile alakalı insanlar geliyor, haliyle ses mühendisinin "mühendis"liğini açıklaması daha zor oluyor

Bonsai bölümünde çalışmalarımın bir kısmı mevcut. Malum bonsai çalışmalarının en yoğun olduğu dönem ilkbahar ayları ve sonbahar sonu. Yakında başlığımdaki paylaşımlara devam edeceğim. Oğuzhan ve Kiraz'a teşekkür ederim.

Sevgilerle

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön