View Single Post
Eski 27-09-2010, 23:24   #4
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Sayın Jezebel katı ortam uygulamalarında tarımsal üretimde organik (en klasiği coco peat ) ve inorganik (en klasiği perlit) birçok materyal kullanılmaktadır. Ancak ev bitkilerinde (ticari hobi kitleri dahil) Hydroton dışında efektif olarak kullanılan hiçbir materyal ile karşılaşmadım. Bunun en önemli nedeni tarımsal üretimlerin kısa süreli (genellikle aylar ile sınırlı) olması ve organik materyallerin çürüyüp bozulmasından önce uygulamanın sonlandırılmasının mümkün olmasıdır.

Ev bitkileri ise çok yıllık olup organik materyaller zaman içinde bozulacağı için özellikle Hoyalarda uzun vadeli kullanımı imkansız görülüyor.

Topraksız tarımda katı ortam kültüründe (bizim forumda da deneniyor) sıklıkla kullanılan perlit bitkiye yeterli destek sağlayamadığı ve su tutma kapasitesi nispeten düşük olduğu için ev bitkilerinin yetiştirilmesinde idealden uzak bir materyal gibi görünüyor.

Benim yaklaşık 4-5 yıl kullanıp terkettiğim Hydroton dışında ticari kit üreticileri ve ev yetiştiricileri tarafından anlamlı hiçbir alternatif oluşturulmamasının nedenini ben hala bulamadım.Sizin tohum çimlendirmede ne kullandığınızı da öğrenmek iyi olur.

Adaptasyon tekniklerini ayrıca bütünlük içinde aktarmaya çalışacağım.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön