View Single Post
Eski 21-09-2010, 07:42   #5
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estella Mesajı Göster
Sayın verdouque çok teşekkür ederim. Evet kiraz sineği kurt yapıyor. Verdiğiniz linklerden çok şey öğrendim. Bu konu bu sene işlenmiş. Ben daha önce araştırırken görmemiştim. Anladığım kadarıyla bu sinek için en uygun ilaç Delfin ve Neem-Azal olarak görülüyor.Bunun dozunu ve kaç defa atılacağını ve zamanını tam anlayamadım. Agrikem ilaç takvimi açılmadı, bir arkadaşımız haziranda ''bugünlerde ''demiş. Bir arkadaşimız kullanmış. Bu konuda da bilgi ,kaynak verebilir misiniz?
Naçizane küçük bir not. Delfin, kelebek kökenli larvalarda etkildir. Sineklerde ve sinek larvalarında bir etkisi olmaz. Neemazal, nimiks gibi neem kökenli organik ilaçlar hem tırtıl hem de sineklerde etkili. Ancak söz konusu kelebek ve güve larvaları olduğunda delfin en etkilisidir. Sineklere karşı koruyucu olarak kaolin kili de kullanılabilir. Kaolin kilinin oluşturduğu bariyer meyve sineklerinin yumurta bırakmasını engellemekte çok etkilidir.

Pek çok meyvede hem meyve sinekleri hem de muhtelif güveler aynı zaman aralığında musallat olabiliyor. Her ikisiyle de mücadelede delfin karıştırılmış kaolin kili uygulamaları maksimum koruma sağlıyor.

Organik ilaçların diğer ilaçlardan bir farkı, sabit ilaçlama takvimi gibi bir şeyi pek yok. Zararlıyı izlemeniz, popülasyonu tesbit eder etmez uygulama yapmanız gerekir. Kısmi uygulama yapmak da mümkündür. Kaolin uygulamak istediğinizde ise, meyve tutumundan hasata kadar meyvelerin üzerleri beyaz film tabakası ile kaplı olsun yeterli. Kaolinde de uygulama periyodu koşullara göre değişken. Doğal olarak meyvenin büyüme aşamalarında kaplama sağlamak gerekir, bir de yağmur vs. yıkanma durumuna dikkat etmek gerekir. Uygun koşullarda uzun uygulama aralıkları kafi olabilmektedir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön