View Single Post
Eski 18-09-2010, 19:41   #6
çilek_2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Tulumba tatlısını bende severim.
7-8 yıl önce tarifi almıştım. En az üç kez yaptım. Sonuç sizin ki ile aynı oldu.
Krem şanti şırıngası kırıldı, torba olanı yırtıldı. Yani hamuru şırıngaya koymak ve sıkmak zor ve olan tatlılar çok küçükler. Olsun küçükde olsa yeriz ama çok yumuşak oldular. Yani istediğim gibi olmadılar **** olması gerektiği gibi olmadılar.

Tırtıl kurabiye için kullanılan huni(herhalde adı budur) ye bir bez diktim ve sıkıca bağladım. Sıkma torbasının sonucunu merakla bekliyorum. Hamuru koymak kolaylaştı. Sıktıktan sonra kesme işini kızım bıçakla yapacak.

Alüminyumdan 5-6 litrelik tencereye 1 litre yağkoydum.(Daha fazla yağ koyacaktım ama kıyamadım.) Soğuk yağa hamuru sıktık. En küçük ocakta yavaş yavaş pişmeye bıraktım. Arada tatlıları karıştırdım. 15 dakika sonra ısıyı artırdım. Pişme süresi 20-25 dakikayı buldu. Çıkan tatlıları şerbete koydum. Tatlıyı çekenler dibe çöktü ve çıkardım. Sonuç güzeldi hem büyük oldular hemde çıtır çıtırdı.
Alüminyum tencere çeliklere göre daha az ısı tuttuğu için kullandım.
Yağ çok yanmadığı için ziyan olmadı. Tekrar kulanılabilir.

Yani yağ az olunca hızlı ısınıyor ve hızlı pişiyor bu nedenle yumuşak oluyor.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön