Konu: Çim
View Single Post
Eski 18-09-2010, 17:13   #260
worker
Yeni Üye

worker's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2010
Yaklaşık 2500 metrekare çim alanımız var.Burada ani kurumalar meydana gelmişti.Bunun üzerine ben de bu forumdaki her bilgiyi okumuştum.Sonra edindiğim bilgiler ışığında kendime bir takvim hazırladım ve ilk partisini uyguladım.Çok iyi sonuç aldığım için,hem yardımcı olan arkadaşlara teşekkür etmek (Sn.Mine Hanım,Sn.Güler,Sn.Limon),çözüm arayanlara referans olmak ve bir ufak bilgi eklemek istiyorum.

Öncelikle iş işten geçmeden tedbirli davranmak en iyisi,bunu öğrendim.

Uygulamam şöyle oldu :

1-DURSBAN (Çayır tırtılı için) Gece 22:00 dan sonra atıldı.10 lt ye 30 cc

2-HUWASAN (Dezenfektan) Akşam saatleri atıldı.15 lt suya 35 cc (Eldiven kullanmak şart)

3-TAGİANT (Antifungus) 15 lt suya 20 cc

4-TURF SET (Aktivatör) 10 lt suya 10 cc ( MAP ekleyemedim,bulursanız ekleyin bence)

Bunları ikişer gün ara ile uygulattım.Tekrar bir doz daha yapılacak,ancak daha ilk seferde,inanılmaz bir başarı sağlandı.

Yabancı ot ilacı mücadelesinde kullandığım herbisitler :

1-Yonca için TORDON

2-Topalak ve su otu için İNPUL (Zor bulunuyor ama kesinlikle tavsiye ederim. Bir haftada kesin çözüm sağladı. Biraz pahalı ancak 15 lt suya 1,5 çay kaşığı şeklinde kullandım.15 litre 250 metrekareye yetiyor. Ancak ben 100 metrekareye kullandım.)

Çim alanım için çok üzülüyor ve umutsuz idim. Ama şimdi çok memnunum.Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler. Eğer istenirse, maliyet bilgisi de veririm. Çünkü,bizimki gibi geniş sahalarda pek dişe dokunmaz ama,küçük bahçelerde maliyet ağır olabiilir.

worker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön