Konu: Elma sirkesi
View Single Post
Eski 17-09-2010, 13:16   #4
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster

BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi:
-İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün. Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın. Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz, sonuç çok daha iyi olacaktır.





kaynak
Balı 90-100°C'de kaynatmak balda ki enzim ve vitaminleri öldürdüğü gibi
balda istenmeyen madde olan HMF miktarının oluşmasını hızlandırır.

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr

Ayrıca hakiki bal şekerlenir, şekerlenmiş balı ısıtmak doğru değildir, ısıyla yararlı maddeler; vitamin, enzim ve amino asitler bozulur, şekerlenmiş olarak tüketmekte fayda vardır.
http://www.bilinclianne.com/index.ph...=239&Itemid=31

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön