Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi:
-İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün. Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın. Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz, sonuç çok daha iyi olacaktır.
kaynak
|
Balı 90-100°C'de kaynatmak balda ki enzim ve vitaminleri öldürdüğü gibi
balda istenmeyen madde olan HMF miktarının oluşmasını hızlandırır.
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr
Ayrıca hakiki bal şekerlenir, şekerlenmiş
balı ısıtmak doğru değildir, ısıyla yararlı maddeler; vitamin, enzim ve amino asitler bozulur, şekerlenmiş olarak tüketmekte fayda vardır.
http://www.bilinclianne.com/index.ph...=239&Itemid=31