View Single Post
Eski 12-09-2010, 08:37   #4
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

AĞAÇLANDIR MA!

Bizim yetkililerimiz Ağaçlandırmayı bu şekilde anlıyorlar.


Konuya olan ilgisizlik ve nasıl olsa biz bu işi yapamayız düşüncesine bir de her şeye rağmen yapmaya kalkışanlara zorluk çıkartılıyor gerçeği ile bu işin olmayacağı muhakkak.

Ağaçlandırma işi bana verilse nasıl yaparım diye düşünmeye başlayalım. Bakalım biz nasıl yaparız bu Ağaçlandırma işini?

Önce yetkili biri olarak bu iş neden olmuyor? neden herkes Ağaçlandırmak istediği halde Ağaçlandıramıyoruz diye düşünür işe öyle başlardım.

Bir sürü bürokrasinin olduğu ve birisini aştıktan sonra bir diğerinin çıkacağının bilincinde olarak, her zorluğu araştırır ve Ağaçlandırma yapmak için istekli insanların önüne çıkabilecek bu engelleri birer birer kaldırmaya çalışırdım.

Önce Ağaçlandırlabilecek bozuk ormanlarımızın listesini yapar, haritalarını hazırlar, madencilik sahaları ile çakışması muhtemel yerleri işaretlerdim. Diğer kurumlar ile de irtibata geçer, onların çıkarabilecekleri zorlukları saptar o ihtimalleri de haritaya işlerdim. mevzuata uygun hale getirilebilecek yerleri derhal, mevzuata uymayan yerleri de yasal düzenlemeleri yaparak Ağaçlandırma sahaları haline getirirdim.

Bu dediklerim öyle 5 hükümet sürmez birkaç ay içinde gerçekleşirdi. Ağaçlandırılabilecek sahaları tesbit ederken, Muhtarın, Müdürün, siyasi yakını olanın, Milletvekilinin veya Bakan ile Başbakanın menfaatlerini düşünmez Önce Vatanı ve Milletimin menfaatini ön plana koyardım. Parti gözetmeksizin adil ve dürüstçe çalışırdım. Kimsenin elini, eteğini öpmez, Dimdik dururdum.(tabi böyle durursan görevden alınırsın diyenler olacaktır) Arkamda da aynı benim gibi duran yetkililer beklerdim.

Bu işleri yaptıktan sonra diğer kurumlar ile yapılması gereken resmi yazışmaları da orman idaresi olarak yapar ve neticelendiririm. Dolayısıyla elimde isteyen kişilere derhal tahsisi edebileceğim alanları gösterir bir kaynağım olur.


Ağaçlandırma yapmak isteyen kişiyi, aşılması mümkün olmayan bürokrasi duvarları ile karşılaşacağı alanlara göndererek işimi yaptığımı zannetmek başka iştir, Bu problemleri birkaç yazışma ve görüşme ile hallederek, Vatandaşa problemi temizlenmiş, bürokrasiden arınmış hemen Ağaçlandırılabileceği alanları tahsisi etmek başka bir iştir diye düşünüyorum.

Koca masaların ardındaki yetkililer kendileri ile görüşmeye gelen insanları ormanın dostu olarak görmeli ve asla ağaçlandırma işini kendi ufukları ile değerlendirmemelidirler. Zamanınde görüşmeye gittiğim bir orman yetkilisi önce mesleğimi, sonra nereli olduğumu sorduktan sonra Allah Allah burada ne işiniz var diye sormuş ve beni Ağaçlandırmaktan vazgeçirmişti.

Aynı zihniyetteki yetkililer daha sonra tapusuyla satın aldığım araziye diktiğim binlerce fıstık Çamını görmezden gelerek 6 yıl sonra burası ormandır diye rapor tutmaya bile cüret etmişlerdi. Yıllar süren bir hukuk mücadelesine başlamış ve Ağaçlandırmayı yarım bırakmak zorunda kalmıştım. Şikayetlerim ise aynı zihniyetteki üstleri tarafından reddedilmişti.

İşte Ağaçlandır ma! mantığı

Böylelikle Ağaçlandırma yapmayı isteyen kişilerin hızını, şevkini, isteğini, arzusunu, heyecanını baştan lüzumsuz ve anlamsız işler ile törpülemezsek, O kişiler zaten bizim tahmin ettiğimiz Ağaçlandırmayı misli misli yaparlar. Diye düşünüyorum.

BENCE AĞAÇLANDIRMA BÖYLE İDARE EDİLMELİDİR. İsteyen denesin görsün.


Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 12-09-2010 saat 08:48 Neden: Eklenti.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön