View Single Post
Eski 10-09-2010, 23:43   #47
cumartesi70
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pozitifköpek Mesajı Göster
Avrupa'da kuduzdan sadece Türkiye'de insanlar ölmekde. Ama bunun bir önemi yok tabii ki insanların ölmesi önemli değil hayvanlar ölmesin. Zaten biz neden yaşıyoruz ki sadece hayvanlar için, onların rahat yaşaması için aşılanmasınlar onun yerine insanlar ölsün.

İstanbul sokakları başıboş köpeklerle dolu, motorcuları düşürüyorlar ama ne gereği var motorun? insanlar motora binmesinler sokaklarda köpekler yaşasın. Toxacara canis köpeklerin taşıyıp yaydığı bir parazit İstanbul gibi büyük şehirlerde çocuk parklarında gezen sokak köpekleri yumurtaları buralara bırakıyor ve buradan çocuklara geçiyor. Avrupa da bu parazit insanlara nerdeyse hiç bulaşmıyor ama bizde bu parazitten muzdarip çocuk sayısı çok fazla ama ne önemi var? önemli olan köpeklerin sokaklarda rahat gezmesi köpeğin yanında çocuklara parazit bulaşmış, ameliyat edilmiş hiç konuşmaya, konu etmeye dahi gerek yok.

Hastanelerin göğüs hastalıkları bölümlerine gidin bir sürü insan ekinokok kistinden yatıyor. Bu kisti Avrupalı doktorlar teşhis dahi etmekde zorlanıyorlar, ameliyatını tecrübeli olmadıklarından doğru dürüst yapamıyorlar çünkü adamlar bu paraziti yıllar yıllar önce unutmuşlar. Bizim sokak köpekleri bu parazitleri sokaklara yaymaya devam ediyorlar, yediğimiz etler kontrolsüz olduğundan hem bize hem de köpeklere geçiyor. Parazitin son konağı köpek. Sokakda köpek olmazsa bu parazitde çok azalır evlerdekilerde ilaçlanırsa yok olur. Ama ne önemi var? Önemli olan köpeklerin sokaklarda rahat yaşamaları. İnsanların beyinleri, dalakları, ciğerleri açılır parazitler çıkarılır, yaşamalarına devam ederler, bir kısmıda ölür.

Sokakdaki köpekler, kediler çoğalsın hayvan severler bunlara mama alsınlar petshoplar kazansın, mama üreticileri kazansın. Heryere köpek çiftliği açılsın köpekler satılsın çiftlikler, petshoplar kazansın. Köpek alanlar köpekleri sokağa atsın çiftlikler, petshoplar daha çok satsın daha çok kazansın.
Hayvan severler araba çarpmış, hastalanmış sokak hayvanlarını veterinerlere getirsinler, veterinerler 5 liralık ilacı 15 liraya satsınlar, bunları ameliyat etsinler. Hem ilaç depoları kazansın, hem veterinerler kazansın. Sonra bu tedavi edilmiş hayvanları barınaklara götürsünler, barınakdaki temizlikci kazansın, hayvanları taşıyan arabacı kazansın, belediye barınaklarım var, hayvanlara yardım ediyorum diye seçimlerde hayvan sevenlerin oylarını kazansın. Sokaklardaki hayvanlar arttıkca rant da artsın. Hastalıklar artsın hastaneler de kazansın. Kist ameliyatları artsın operatör doktorlarımız daha da fazla beceri kazansın. Sokakdaki hayvan nüfusunu arttıralım, evdeki bebe nüfüsunu arttıralım arttıkca kazanalım. Kazandıkça arttıralım.
Sizin gibi düşünen yöneticilerle,cahillik ve ilkellik birleşince ne oluyor biliyor musunuz?Sokakta istemediğiniz köpekleri belediyeler toplayarak şehir sışına doğru orman yollarına terk ediyorlar.Avrupa yakasında Göktürk köyü,maden yoluna,Anadolu yakasında ise Şile otobanı kenarına hemen hemen her ay grup halinde köpekler bırakılıyor.Neticesinde ne oluyor biliyor musunuz?Hiç tanımadığı bir yere bırakılan köpeklerin yarıya yakını ilk bırakıldığı günlerde araç altında kalıp parçalanarak ölüyor.O çok değer verdiğiniz insanların araçlarında oluşan hasarlar veya hayatlarının tehlikeye atılmasını umursayan yok.Parçalanarak ölmeyen köpekler sakatlanıp sürünerek can veriyor.Aracın çarpmadığı köpekler ormanda yiyecek ve su bulamadığı için ölüyor.Yaşama şansı bulanlar yavruladıklarına yavrularına bakamadığı için yavruları ölüyor.Köpeklerin bırakıldığı günlerde otobandaki kan gölünü,sürünen hayvanları gören vicdanları insaniyet ile bağdaştırmaya imkan yok.Bunun böyle olmasını belki siz de istemezsiniz ancak öyle oluyor.
Bu arada belediyelerde tanıdığı olan site üyelerinden bu katliamları önlemek için yapabileceklerini yapmalarını rica ediyorum.Çünkü umurlarında olmuyor.Belki işgüzer bir yönetici sadece belediye ekibine hayvanların çaresine bakın diye emir veriyor ve cahil bir belediye çalışanı kendince böyle bir yöntem uyguluyor.Bence o katliamın ve insanların hayatını tehlikeye atanların en tepeden aşağı sorumluluğu var

cumartesi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön