Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03
Kış bahçesine neler dikilir ? deyip şimdiden hazırlıklara başlayacağız...
O zamana kadar görüşmek üzere;
Bu arada bu pazar Sayın Pelin Hnm. bahçemizdeydi...
Tanışmak nasip oldu... İlgililere duyurulur...
Hoşçakalın, Dostça Kalın... 
|
Benim bahçede de domatesler artık bitiyor. Ama rekolte çok çok iyiydi. Biberler daha devam edecek gibi. Salatalıktan pek verim alamadık. Patlıcanlar gayet iyi, üzerleri patlıcan dolu. Bol börülce vardı. Karpuz 2 tane oldu. Çilekler lezzetli ama azdı. Taze soğan ve maydanoz iyi durumda. Acemi işi için mahsul fena değildi.

Hatta 10 kilo domates kuruttum. Bahçenin mahsullerini yemek ve eşle dostla paylaşmak çok keyifli.
Bu işi çok sevdim.
Sitede sebze bahçesi hazırlama başlığında okuduğum sebzelerin arasına fesleğen dikimini uyguladım. Hiçbirinde sorunla karşılaşmadım. Bahçede ilaç hiç kullanmadık, fesleğenlerden mi bilmem hiç böcek olmadı. İtalyan fesleğen diye tohumdan yetiştirdiğim, 80-90 cm.kadar uzayan, yaklaşık 20 kök fesleğeni sebzelerin arasına dikmiştim, şu an tohum yapmaya başladı. İsterseniz size tohumundan gönderebilirim.
Kışlıklar için araştırma yaptığımda çoğu için geç kaldığımı gördüm. Ama söküm sonrası bahçe boş kalmasın diye birşeyler ekmeye başladım. Tabii hepsi çok acemice. Zamanla öğreneceğim.
Dün brokoli, havuç, kırmızı lahana, ıspanak, turp, 2 çeşit marul (uzun göbekli yağ tipi ve ıceberg tipinden), dereotu, tere, roka, maydanoz (olanlara ilave) ektim. Sitede satış başlığında pırasa fidesi satın aldım, (Tohum ekim vakti geçmiş o nedenle fide aldım

) onu da ekeceğim.
Kerevizin ekim zamanını bilmiyorum, yetiştirmek istiyorum. Siz biliyor musunuz? Zaman uygunsa onun tohumlarını da ekeyim.
Brokoli (birazını direk bahçeye ektim) ve brüksel lahanası tohumunu plastik bardaklara ektim, fide olunca bahçeye aktaracağım.
Brüksel lahanasının vakti değil sanırım ama yinede deneme amaçlı tohumu ektim bugün.
Lahana ve karnabahar fidesi aradım zaman olarak geç kaldığımı söylediler. Tohum alsam olur mu?
Kırmızı pancar da yetiştirmek istiyorum, sanırım olur, en kısa sürede tohum alayım.
Asıl kara lahana istiyordum ama tohum bulamadım. Hoş ekim zamanını da bilmiyorum ya.!
Neyse sizi izlemeye devam ediyorum. Bakalım neler öğreneceğim.
Not1: Bebeğiniz doğdu galiba. (20 günü geçti.) Hayırlı olsun.
Not2: Limon'un sebze bahçesini okudum, çok faydalandım. Kendisine teşekkürü borç bilirim.