View Single Post
Eski 02-09-2010, 22:17   #235
züleyha
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
Arkadaşlar bende yeni öğrendiğim bir turşu tarifi vereyim size. Bizim buralarda kamber biber dedikleri kırmızı etli dolma biber var. bu biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırın tepsisine diziyorsunuz. Her biberin içine bir çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı şeker, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı sirke koyup, 10 dakika fırınlıyorsunuz.( ben 180 derece de fırınladım) Sıcakken kavanoza sıkı sıkı yerleştiriyorsunuz. Aralara sarımsak konuyor. Ekstra su ya da sirke gerekmiyor.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön