View Single Post
Eski 02-09-2010, 08:10   #11
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sn. musa78,

Bu dayanma derecesini feijoa sayfasında yapmıştık. Feijoa'nın ve zeytin'in dışarıda yetiştiği bölgelere baktığımızda kışın en düşük sıcaklık ortalaması -7,2
http://www.dmi.gov.tr/veridegerlendi...px?m=ZONGULDAK

Bursa için kışın yaşadığı en düşük sıcaklık ortalaması -16,4
http://www.dmi.gov.tr/veridegerlendi...k.aspx?m=BURSA

Eskişehir bölgesini yakından bildiğim için: kışın en düşük sıcaklık - 27,8 olarak kayıtlara girmiş, oysa 40 km ötesinde Sarıcakaya ilçesi civarında -7 derceden daha soğuk olmaz.

Bu durumda Bursa merkezde ''ben bahçemde feijoa yetiştirdim, meyve aldım'' diyen ve resimleyen bir arkadaş çıkarsa, ölme dercesini -15 olarak değiştirebiliriz. Tabi ki yalova, mudanya, gemlik gibi zeytinin doğal olarak bahçelerde yetiştiği yerlerde feijoada yaşayabilir.

-15 yazdığımızda bu sıcaklıkta bitkisi donan bir arkadaş güven duygusunu kaybetmiş olmazmı sizce.

Referans bitkisi olarak listeye hangi bitki yaşıyorsa, bu bitkide yaşayabilir diye bir ekleme yapabiliriz.

Guavanın meyvesi büyük oladuğundan dolayı yakın çekimde net çıkıyor, hünnap meyvesi nispeten küçük olduğundan dolayı tam net çıkmıyor yakın çekimler. Makinası iyi olan bir arkadaş yakın çekim hünnap resmi eklerse iyi olur.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa78 Mesajı Göster
efendim feijoa -6 demişsiniz benim bildiğim kadarıyla -15 kadar dayanabilen zeytinin yetiştiği tüm ortamlarda yetişebilen bir tür.birde hünnap yakından meyve olarak fotosu varmı tıpkı sarı guava olduğu gibi???

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön